Resol FlowSol B HE – DeltaSol CS/4 pompgroep en controller

1 - 2 werkdagen

999,-

  • Product USP 1
    Snelle levering
  • Product USP 2
    Vakkundig advies
  • Product USP 3
    Uit voorraad leverbaar
  • Product USP 4
    Scherpe prijzen
Webwinkelkeur Logo

Wij scoren een 9,9

Ster
Ster
Ster
Ster
Ster

Informatie

Resol FlowSol B HE – DeltaSol CS/4 pompgroep en controller: efficiënte en betrouwbare zonneboileroplossing

Het Solarstation FlowSol® B HE – DeltaSol® CS/4 is een hoogwaardig zonneboilerstation dat speciaal is ontworpen voor gebruik in combinatie met zonne-energiesystemen. Dit station biedt een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het verwarmen van water met behulp van zonne-energie. In deze tekst lees je meer over de technische specificaties en voordelen van het Solarstation FlowSol® B HE – DeltaSol® CS/4.

Technische specificaties:

Het Solarstation FlowSol® B HE – DeltaSol® CS/4 heeft een maximaal vermogen van 25 kW en een maximale werkdruk van 6 bar. Het station is uitgerust met een hoogrendementspomp met een vermogen van 25 watt en een maximale opvoerhoogte van 8 meter. Het station heeft een geïntegreerde DeltaSol® CS/4-regelaar, die zorgt voor een efficiënte en betrouwbare werking van het systeem. Het station is geschikt voor gebruik met verschillende soorten zonnecollectoren, waaronder vlakke plaat en heatpipes. Het Solarstation FlowSol® B HE – DeltaSol® CS/4 is gecertificeerd volgens de Europese normen en voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Voordelen:

Met het Solarstation FlowSol® B HE – DeltaSol® CS/4 kunt u profiteren van de voordelen van zonne-energie, zoals lagere energiekosten en verminderde CO2-uitstoot. Het station is een betrouwbare en duurzame oplossing voor het verwarmen van water met behulp van zonne-energie. Het station is ontworpen om gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en biedt een hoge mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het Solarstation FlowSol® B HE – DeltaSol® CS/4 is geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen en kan worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten zonnecollectoren.

Wat is nou het verschil tussen 1-Pijps systemen en 2-Pijps systemen in Zonnecollector Pompgroepen

Om de warmte van de zonnecollectoren / heatpipes vanaf het dak naar de waterbuffertank te geleiden hebben je een pompgroep nodig.

Wij werken met 2 type pompgroepen van 2 verschillende leveranciers Panosol en Resol

Een pompgroep wordt in de retour kant van de ringleiding gemonteerd. De ringleiding is de leiding die je plaatst tussen de zonnecollectoren / heatpipes, de waterbuffertank en de pompgroep.

Bij een zonneboilersysteem is het belangrijk om te voorkomen dat er warmte verloren gaat tijdens periodes waarin de solar pompgroep is uitgeschakeld, bijvoorbeeld ‘s nachts of wanneer de zon niet schijnt. Tijdens deze periodes kan er warmte uit de waterbuffertank terugstromen naar de zonnecollectoren op het dak als gevolg van natuurlijke warmtegeleiding.

Hoe Werkt een Zwaartekrachtrem in Zonnewarmtesystemen?

In een 1-pijps systeem, dat slechts een enkele ringleiding heeft voor het transport van warmteoverdrachtsvloeistof van en naar de zonnecollectoren, wordt dit risico verminderd door gebruik te maken van een zwaartekrachtrem in de retour kant van deze ringleiding. De zwaartekrachtrem is ontworpen om te voorkomen dat de warmteoverdrachtsvloeistof tijdens stilstand van de pompgroep terugstroomt naar de zonnecollectoren.

De zwaartekrachtrem creëert een barrière of weerstand in de leiding die de natuurlijke stroming van warmte naar de collectoren vertraagt of blokkeert wanneer de pomp is uitgeschakeld. Hierdoor wordt voorkomen dat warmte uit de waterbuffertank onbedoeld naar de collectoren stroomt en er temperatuur / warmte verloren gaat.

Het doel is om de warmte in de waterbuffertank te behouden totdat de pomp weer wordt ingeschakeld en de warmteoverdrachtsvloeistof actief wordt gecirculeerd door de zonnecollectoren om opnieuw warmte op te nemen.

Kortom, de zwaartekrachtrem in een 1-pijps systeem speelt een belangrijke rol om het warmteverlies via natuurlijke warmtegeleiding zoveel mogelijk te voorkomen wanneer de pompgroep niet actief is, wat de efficiëntie van het zonnewarmtesysteem helpt behouden.

Ten opzicht van een 2-pijps systeem kan er bij een 1 pijps systeem wel warmte naar de zonnecollectoren stromen en is dit bij een 2-pijps syteem niet mogelijk omdat hier in beide leidingen (aanvoer en retour) een zwaartekrachtrem is geplaatst.

Efficiënt Temperatuurbeheer in Zonnewarmtesystemen

Kortom, een 2-pijps systeem biedt meer controle en efficiëntie bij het beheren van de warmteoverdracht in zonnewarmtesystemen, waardoor het vaak wordt aanbevolen voor installaties.

Lees meer

Aansturing solar pompgroep en controller:

1x - Solarstation FlowSol® B HE
1x - DeltaSol® CS/4
1x - Stekker met snoer en randaarde

Optioneel Wifi:

1x - Resol - communicatiemodule KN2 € 275,-