Pompgroep Panosol P6 en controller SR208C met wifi

1 - 2 werkdagen

549,-

  • Product USP 1
    Snelle levering
  • Product USP 2
    Vakkundig advies
  • Product USP 3
    Uit voorraad leverbaar
  • Product USP 4
    Scherpe prijzen
Webwinkelkeur Logo

Wij scoren een 9,9

Ster
Ster
Ster
Ster
Ster

Informatie

Efficiënte Zonne-energiesystemen met Pompgroep Panosol P6 en Controller SR208C met wifi

De Pompgroep Panosol P6 en controller SR208C zijn essentiële componenten voor zonne-energiesystemen. De P6-pomp zorgt voor efficiënte warmteoverdracht in zonnecollectoren en is duurzaam en energiezuinig. De SR208C-controller optimaliseert het systeem, waardoor maximale energieopbrengst en lagere operationele kosten worden bereikt. Deze componenten bieden eigenaren van zonneboilersystemen betrouwbaarheid, efficiëntie en kostenbesparingen.

Overweegt u een 1 pijps systeem pompgroep voor uw zonneboiler oplossing en maakt het u niet uit dat de controller los is van de pompgroep, dan is de Pompgroep Panosol P6 en controller SR208C met wifi een uitstekende keuze.

Wilt u een compactere keuze dan is de 1 pijps systeem van Resol de Resol Flowsel S HE voor u de beste keuze.

Wat is nou het verschil tussen 1-Pijps systemen en 2-Pijps systemen in Zonnecollector Pompgroepen

Om de warmte van de zonnecollectoren / heatpipes vanaf het dak naar de waterbuffertank te geleiden hebben je een pompgroep nodig.

Wij werken met 2 type pompgroepen van 2 verschillende leveranciers Panosol en Resol

Een pompgroep wordt in de retour kant van de ringleiding gemonteerd. De ringleiding is de leiding die je plaatst tussen de zonnecollectoren / heatpipes, de waterbuffertank en de pompgroep.

Bij een zonneboilersysteem is het belangrijk om te voorkomen dat er warmte verloren gaat tijdens periodes waarin de solar pompgroep is uitgeschakeld, bijvoorbeeld ‘s nachts of wanneer de zon niet schijnt. Tijdens deze periodes kan er warmte uit de waterbuffertank terugstromen naar de zonnecollectoren op het dak als gevolg van natuurlijke warmtegeleiding.

Hoe Werkt een Zwaartekrachtrem in Zonnewarmtesystemen?

In een 1-pijps systeem, dat slechts een enkele ringleiding heeft voor het transport van warmteoverdrachtsvloeistof van en naar de zonnecollectoren, wordt dit risico verminderd door gebruik te maken van een zwaartekrachtrem in de retour kant van deze ringleiding. De zwaartekrachtrem is ontworpen om te voorkomen dat de warmteoverdrachtsvloeistof tijdens stilstand van de pompgroep terugstroomt naar de zonnecollectoren.

De zwaartekrachtrem creëert een barrière of weerstand in de leiding die de natuurlijke stroming van warmte naar de collectoren vertraagt of blokkeert wanneer de pomp is uitgeschakeld. Hierdoor wordt voorkomen dat warmte uit de waterbuffertank onbedoeld naar de collectoren stroomt en er temperatuur / warmte verloren gaat.

Het doel is om de warmte in de waterbuffertank te behouden totdat de pomp weer wordt ingeschakeld en de warmteoverdrachtsvloeistof actief wordt gecirculeerd door de zonnecollectoren om opnieuw warmte op te nemen.

Kortom, de zwaartekrachtrem in een 1-pijps systeem speelt een belangrijke rol om het warmteverlies via natuurlijke warmtegeleiding zoveel mogelijk te voorkomen wanneer de pompgroep niet actief is, wat de efficiëntie van het zonnewarmtesysteem helpt behouden.

Ten opzicht van een 2-pijps systeem kan er bij een 1 pijps systeem wel warmte naar de zonnecollectoren stromen en is dit bij een 2-pijps syteem niet mogelijk omdat hier in beide leidingen (aanvoer en retour) een zwaartekrachtrem is geplaatst.

Lees meer

Aansturing solar pompgroep en controller:

1x - Solarstation Panosol P6
1x - Controller SR208C
1x - Stekker met snoer en randaarde
1x - Panosol WIFI (C.601)